Groot potentieel voor drijvende fotovoltaïsche systemen voor zonne-energie

Onderzoekers van het National Renewable Energy Laboratory (NREL) schatten dat de installatie van drijvende fotovoltaïsche zonne-energie op de meer dan 24.000  reservoirs in de VS ongeveer 10 procent van de jaarlijkse elektriciteitsproductie van het land zou kunnen genereren. Hun bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, onthullen voor het eerst het potentieel voor zwevende PV om elektriciteit te produceren in de Verenigde Staten.

Terwijl de Verenigde Staten als eerste zwevende PV-panelen demonstreerden - met de eerste installatie die tien jaar geleden plaatsvond in een vijver in Napa Valley, Californië - heeft het idee nog niet de wijdverspreide nationale acceptatie gekregen. De focus van de VS lag voornamelijk op het installeren van grootschalige, op de grond gemonteerde zonnepanelen en had slechts zeven drijvende PV-locaties vanaf december 2017. Zwevende PV-sites worden meer in het buitenland ingezet.  Japan is bijvoorbeeld de thuisbasis van 56 van de 70 grootste drijvende PV-installaties.

"In de Verenigde Staten was het een nichetoepassing, waar het op andere plaatsen echt een noodzaak was," zei Jordan Macknick, de lead energy-water-land analist voor NREL en hoofdonderzoeker van het project dat de paper produceerde "Floating PV: beoordeling van het technisch potentieel van fotovoltaïsche systemen op door mensen gemaakte waterlichamen in de continentale VS " "We verwachten dat het zal opstijgen in de Verenigde Staten, vooral in gebieden waar het land beperkt is en waar er een groot conflict is tussen het binnendringen van zonne-energie op landbouwgrond."

 

Macknick en zijn mede-auteurs Robert Spencer, Alexandra Aznar, Adam Warren en Matthew Reese schatten dat 2,1 miljoen hectare land bespaard zou kunnen worden als er zonnepanelen op water werden geïnstalleerd in plaats van op de grond. Het gebruik van zwevende PV heeft extra voordelen, waaronder verminderde waterverdamping en algengroei. Spencer, hoofdauteur van het artikel, voegde eraan toe dat de voordelen in sommige gevallen groter kunnen zijn dan die in de paper, maar dat het team "strikte veronderstellingen gebruikte die ons een zeer voorzichtige inschatting zouden geven van de totale potentiële generatie en voordelen." Het NREL-team ontdekte ook dat het gebruik van zwevende PV naast waterkrachtcentrales een hogere energie-output en kostenbesparingen oplevert vanwege de bestaande transmissie-infrastructuur.

 

"Drijvende zonne-energie is een nieuwe industrie dankzij de snelle daling van de prijs van zonnepanelen," zei Warren, directeur van het Integrated Applications Center van NREL. "De kosten voor het verwerven en ontwikkelen van land worden een steeds groter deel van de kosten van een zonne-energieproject." Op sommige plaatsen, zoals eilanden, is de grondprijs vrij hoog en we zien een snelle adoptie van zwevende zonne-energie. "

143

0 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website